Öğrencilerimiz Uluslararası Doğa BAP Öğrenci Konferansı için hazırlanmış özgün projeleri ve da ulusal ya da uluslararası herhangi bir platformda sunumu yapılmamış projeleri ile konferansa başvuruda bulunabilir.
2025 yılı ana teması “Yapay Zekâ Çağında Bilimin Geleceği ve Geleceğin Bilimi” olan Konferans kapsamında Bilgi Teknolojileri, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji/Psikoloji, Tarih, t-MBA (gençler için MBA), Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında “Yapay Zekâ” temalı projelerin yanı sıra bu branşlardaki 66 alt alanda hazırlanan proje bildiriler kabul edilecektir.
Yapay Zekâ temalı projeler aşağıdakileri kapsayacaktır:
Başvuru Koşulları & Kurallar:
Öğrencilerimizin proje başvuruları sisteme yüklendikten sonra Uluslararası Doğa BAP Öğrenci Konferansı Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek ve onaylanan projelere kabul yazısı iletilecektir. Konferansta proje sunumları çevrimiçi olarak sözlü ve poster sunum olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilebilir.
Çevrimiçi poster sunumları PDF, JPEG ya da Glogster formatında hazırlanabilir ve 3 dakikalık ses ya da flv formatında video kayıtları poster sunumlara eklenebilir.
Konferansa gönderilen proje başvuruları, bilimsel kurul tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunan projeler kabul edilecektir. Video konferans uygulaması aracılığıyla Türkçe ve İngilizce oturumlar halinde düzenlenecek Konferans sonrasında katılan projeler, ISBN numarası tahsis edilmiş e-bildiri kitabında yayınlanacaktır. Çevrimiçi poster sunumları pdf, jpeg ya da Glogster formatlarında hazırlanabilir.
Konferans Takvimi
21 Mart 2025, Cuma: Çağrı Metni ve Duyuruların Yayınlanması
24 Mart 2025, Pazartesi: Proje Başvurularının Başlangıcı
18 Nisan 2025, Cuma: Proje Başvuruların Bitişi
21- 25 Nisan 2025: Proje Değerlendirme & Kabul Mektuplarının İletilmesi
2 Mayıs 2025, Cuma: Programın yayınlanması
9 Mayıs 2025, Cuma: 6. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı